Nog 37 dagen tot Glasrijk 2017

Glasrijk 2014

Ook tijdens de 18e editie van Glasrijk Tubbergen mocht de Stichting Glasrijk Tubbergen weer vele duizenden bezoekers verwelkomen. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 oktober 2014 stond Tubbergen weer in het teken van glas. Al wandelend door Tubbergen vond men glaskunst in al zijn facetten.

Organisatie

Er was door de organisatie van Stichting Glasrijk hard gewerkt om een programma samen te stellen dat een breed publiek boeide. Samen met de nieuwe curator Piet Augustijn was een expositie samengesteld, die bestond uit een curatordeel, een educatief programma en een collectie van kunstenaars, galerieën en fabrieken.

Thema: POËZIE in GLAS

Het thema voor de 18e editie van Glasrijk Tubbergen was: Poëzie in Glas.
Lees hier meer over het thema van Glasrijk Tubbergen 2014.

Invulling Glasrijk 2014

Frank BorstAls curator van Glasrijk Tubbergen had Piet Augustijn een bepalende stem bij de keuze van de glaskunstenaars. Piet had zo'n veertig Belgische en Nederlandse (glas)kunstenaars bereid gevonden deel te nemen aan Glasrijk Tubbergen. Van de deelnemers vormde hij setjes van een Belgische met een Nederlandse glaskunstenaar, die samen op één locatie hun glaskunst tonen. Tot de deelnemende Belgische kunstenaars behoorde onder andere Bo De Baets, Luc De Bruyne, Bea Crèvecoeur, Mai Renders, Veerle De Ridder, Anne Notebaert, Kristel van Lent, Liliane Jongen, Fabienne Loyens en Sunny van Zijst. Uit Nederland deden mee Barbara Nanning, Sabine Lintzen, Marinke van Zandwijk, Mieke Pontier en Marianne Lammersen. Klik hier voor alle deelnemende kunstenaars.

De 65-jarige Piet Augustijn is niet alleen een groot liefhebber van glaskunst maar ook een autoriteit op dit gebied. Zijn ervaring tot nu toe is dat kunstenaars het een eer vinden om gevraagd te worden en het erg leuk vinden om mee te doen. Lees hier meer over de curator Piet Augustijn

© Glasrijk 2017