Nog 104 dagen tot Glasrijk 2018

Thema 2017

Het thema van de 21ste editie van Glasrijk Tubbergen is: 

VERS GLAS


Glasrijk Tubbergen 2017 is van woensdag 27 september tot en met zondag 1 oktober.

Voor de 21ste editie heeft curator Piet Augustijn samen met het bestuur van Glasrijk gekozen voor het thema “VERS GLAS” Het logo dat daarvoor speciaal wordt gemaakt is:

Piet Augustijn is voor het vijfde achtereenvolgende jaar aangesteld als curator. Dat is niet alleen vanwege zijn netwerk in de glaswereld, maar ook omdat een nieuwe curator door hem ingewerkt kan worden. Tijdig een opvolgende curator vinden was niet gelukt.

Het thema voor 2017 is “VERS GLAS” en dat houdt in dat er glaskunst wordt getoond dat de afgelopen twee tot drie jaar is ontstaan. In glasstudio’s waar glasblazers met elkaar samenwerken of bij opleidingen waar met glas gewerkt en geëxperimenteerd wordt.

Dat kunnen jonge mensen zijn, maar ook ouderen die de weg naar het glas maken (blazen, gieten, in de mal vormen, fusen, werken met vlakglas) hebben gevonden.

Zoals dat onder andere bij de Deeltijdopleidingen in België, het geval is, waar veelal oudere studenten de academische opleiding alsnog in deeltijd volgen.

Met de intentie om vooral jonge, verse glaskunst te selecteren zal er weer een gevarieerde en verrassende tentoonstelling ontstaan.

Advies: noteer de datums al vast in uw agenda: woensdag 27 september t/m zondag 1 oktober 2017


terug

© Glasrijk 2018