Nog 104 dagen tot Glasrijk 2018

Tubbergen en meer

Tubbergen ligt in het schitterende Nationaal Landschap Noordoost Twente, kleinschalig en groen, herkenbaar door haar glooiende essen en met houtwallen omzoomde akkers en weiden.

Tubbergen heeft veel natuurschoon met vennen, beken en heidevelden. In deze natuurlijke omgeving is het goed wandelen en fietsen.  Maar Tubbergen ligt ook in de nabijheid van grotere steden als Almelo, Hengelo en Enschede waar u een ruim aanbod aan winkels vindt.

Ook het buurland Duitsland ligt op nog geen 10 kilometer afstand en is een bezoek meer dan waard.

Allerlei redenen dus om eens een vrij weekend of vakantie te plannen naar dit prachtige gebied in het oosten van het land. En bent u van plan te komen, doe dit dan vooral het eerste weekend van oktober. Dan kunt u uw bezoek prima combineren met het unieke evenement Glasrijk Tubbergen.

Kroezeboom Fleringen Tubbergen wandelgemeente

Glasrijk Tubbergen

Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende manifestatie met diverse exposities op het gebied van glas: glas-in-lood, glassculpturen, antiek glas, glasobjecten, glasdesign en interieurglas.

Bovendien wordt een boeiend randprogramma geboden met talloze aanvullende activiteiten. Glasrijk Tubbergen is het grootste evenement in Nederland rond het thema glas, dat zich ieder jaar kan verheugen op een groot aantal bezoekers.

De exposities zijn zowel binnen als buiten.

Mieke Pontier Daniel Olislaegers

Pancratiusbasiliek

De rooms-katholieke Pancratiusbasiliek in het dorp Tubbergen bestaat uit een forse gotische toren en een neogotisch schip naar ontwerp van Alfred Tepe.

Deze basiliek met vermaarde gebrandschilderde ramen, creaties van vijf generaties van de glazeniersfamilie Nicolas, vormt de basis van Glasrijk Tubbergen. De kerk is op 5 januari 2000 door het Vaticaan verheven tot basiliek.

St. Pancratiusbasiliek Tubbergen Gebrandschilderde ramen St. Pancratiusbasiliek Tubbergen

© Glasrijk 2018