Glasrijk

Verleden en toekomst

Al 25 jaar wordt jaarlijks in Tubbergen met inzet van vele vrijwilligers en sponsoren een internationale glasmanifestatie georganiseerd volgens het uitgangspunt ‘’hoogwaardige kunst in de openbare ruimte, toegankelijk voor iedereen’’. Er wordt veel aandacht gegeven aan vernieuwing en experimenten, met elk jaar een wisselend thema.

Het niveau is hoog, mede omdat het programma wordt samengesteld door een erkende curator. In de afgelopen 25 jaar hebben ruim 850 nationale en internationale glaskunstenaars hun werk in Tubbergen kunnen presenteren, waarvan vele zich hebben kunnen ontwikkelen tot vooraanstaande glaskunstenaars.  Glasrijk is daarmee een belangrijk podium voor nieuw glastalent.

De komende jaren
De komende jaren wil Glasrijk zich ontwikkelen tot een groter internationaal topevenement en tot een van de beeldbepalende Overijsselse evenementen. Belangrijk hierbij is het ontwikkelen van een programma  om jaarrond bezoekers naar Tubbergen te trekken (van 15.000 bezoekers elk jaar eind september tot 50.000 bezoekers jaarrond). Hierbij streven wij naar regionale verbreding en een betere inkadering in de promotie van Twente en Tubbergen. Ook willen wij een inhoudelijke verbreding realiseren naar gerelateerde thema’s waaronder licht, design, ambacht om hiermee nieuwe impulsen en nieuwe relaties met o.a. kennisinstellingen en regionale maakbedrijven te realiseren.

Geïnteresseerd in de ontwikkeling van Glasrijk en wilt u op de hoogte worden gehouden? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Blijf op de hoogte en ontvang de Glaskunstroute gratis!

Abonneer je gratis op onze nieuwsbrief en ontvang direct de Glaskunstroute in je mail.