Art & Shopping

Regionale glaskunstenaars

Onderstaande kunstenaars nemen deel aan het Art & Shopping gedeelte van Glasrijk Tubbergen 2021.

Regionale glaskunstenaars 2021

Exposant

Anita Wevers - Duizend kleine stukjes

Anita Wevers
Locatie: Elferink Schoenen, Almeloseweg 4
DUIZEND KLEINE STUKJES
Op de vraag wat Anita Wevers fascineert in glas is haar tegenvraag "Wat niet?"
Glas fascineert altijd, bij elke lichtinval op elk moment van de dag. De combinatie van de verschillende kleuren en hoe ze versmelten met elkaar maakt elk glasobject een unieke blikvanger.
Onder de naam Duizend Kleine Stukjes is ze in 2016 haar eigen glasatelier gestart, werkt ze in opdracht en deelt ze met haar aanstekelijke enthousiasme haar passie met cursisten.
Website: www.duizendkleinestukjes.nl
Exposant

Monique Lobker - Monique Glas

Monique Löbker
Locatie: City Mode, Grotestraat 41

Ik ben Monique Löbker uit Weerselo en heb jarenlange ervaring met het werken met glas in lood en tiffany. Glasbewerking kent talloze mogelijkheden. Deuren, ramen, hangers, tuinsculpturen, decoraties, restauratiewerk etc. Ik ben regelmatig te zien op diverse kunstmarkten met mijn creaties. Naast een eigen atelier heb ik de beschikking over een grote ruimte in Gemeenschapscentrum ‘t Trefpunt in Weerselo waar ik diverse workshops glas in lood geef.
Check mijn website voor meer informatie: www.monique-glas.nl

Exposant

Lucy Nijhuis - Kampboer

Lucy Nijhuis
Locatie: Tuttebel, Oude Markt 5

Het boeiende aan werken met glas vindt Lucy dat een werkstuk steeds anders lijkt door een andere lichtinval. Kleuren gaan sprankelen of vallen wat meer weg. Daardoor gaat een werkstuk ook niet gauw vervelen.
Lucy houdt van realistisch werken en wordt daarbij vooral geïnspireerd door de natuur die rondom haar atelier aan de Beekdorpweg in Saasveld in ruime mate voorhanden is. Het is een hele “kunst” om datgene wat ze waarneemt in de natuur om te zetten in glaskunst. Dat is een blijvende uitdaging waardoor je ook gedwongen wordt jezelf te blijven ontwikkelen. Tijdens Glasrijk Tubbergen zijn voorbeelden te zien van haar werkstukken van glasfusen, glasmozaiëk en de combi hiervan.

In haar atelier kunnen mensen zowel kleine als grote werkstukken leren maken in bijvoorbeeld een workshop van een halve dag of door een zgn 10 rittenkaart, waarbij men 1 x per week komt.
Lucy maakt ook glasobjecten in opdracht, groot of klein. Dat kan zijn voor een persoonlijk cadeau of met asverwerking. Wensen en mogelijkheden worden gezamenlijk besproken.
Kom gerust eens langs in mijn atelier, u bent van harte welkom!

Www.kampboer.nl
Facebook: De Twentse Schuur

Exposant

Marjan Witte- Glaseiland

Marjan Witte
Locatie: Pagode tent bij Eeshof, Eeshoflaan 21
Marjan heeft al vele jaren ervaring in de glaskunst. Naast de traditionele glasfuse techniek, heeft zij zich weten te specialiseren in het toepassen van glas in poeder vorm. Met veel geduld en precisie is zij in staat zeer gedetailleerde afbeeldingen weer te geven in haar bijzondere glasobjecten.
“Het werken met glas reflecteert voor mij het gevoel van het eiland, vertrouwd en met veel vrijheid. De vrijheid om iedere dag weer iets moois te mogen maken. Glas is een fantástisch en uitdagend materiaal om mee te werken. Uiteindelijk moeten alle facetten kloppen tijdens het creatieve en technische proces. Ik hou niet van halfbakken werk”. Aldus Marjan.
In het atelier in Emmen kunt u terecht voor een origineel cadeau of bijzonder kunstobject. Daarnaast werkt Marjan ook veel in opdracht en kunt u een glasworkshop volgen.
www.glaseiland.nl
Exposant

Marije Gies- Magies Glas

Marije Gies
Locatie: Tuunte, Grotestraat 51A
Al 13 jaar lang is glas voor Marije Gies haar passie. Ze is begonnen met glas-in-lood en door de glazeniersopleiding in Schoonhoven is ze ook in contact gekomen met andere technieken. Vanuit haar nieuwe atelier Magies Glas in Raalte maakt ze kunstobjecten van glas-in-lood, Tiffany, glasfusion en glascasting. Vormgeving vindt ze belangrijk.
Ze werkt vooral met organische vormen en dat zie je terug in haar kunstwerken. Ook werkt ze veel in opdracht, doet ze restauraties van glas-in-loodpanelen en geeft ze verschillende workshops.
Voor meer informatie zie www.magiesglas.nl.
Exposant

Toin Rijven Benningbroek - 4D Art Glas

4d Art Glass
Locatie : Weusthuis Makelaardij, Nassaustraat 9

4d Art Glass is een galerie gespecialiseerd in Tsjechische glaskunst. Dit jaar staat bij ons
Pavel Havelka centraal. Een gerenommeerde glaskunstenaar die werkt met strakke vormen en warme kleuren geïnspireerd door de natuur. Wij hebben van hem zowel kleine- als middelgrote objecten meegenomen. Verder bieden wij objecten aan van Jan Exnar, Bohumil Elias, Jaroslav Svoboda en tevens een keuze aan kleine glasgeschenken.

Toin en Zuzana hebben de afgelopen jaren in de Rabobank gestaan, helaas is de bank dit jaar gesloten en niet meer beschikbaar voor Glasrijk. Wij wensen u veel kijk en koopplezier toe tijdens Glasrijk 2021.

Tel 06 229 11 754 - Klammeland 31 – 1654 KH Benningbroek

Exposant

Ellen Kleinschaars

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Alexander Kogan & Andrey Petrovski

Ellen Kleine Schaars
Locatie: eigen atelier, Pastoor Bloemenstraat 6
Deze kunstobjecten zijn gemaakt door Ellen Kleine Schaars uit Tubbergen. Zij heeft een glasgalerie en expositietuin op 150 meter loopafstand van het centrum.
Daarin exposeert zij haar ontworpen objecten. Vele kunstobjecten vertellen en verhaal en dragen symboliek in zich. Haar streven is bezielde glaskunst van hoge esthetische kwaliteit.
U bent van harte welkom aan de Pastoor Bloemenstraat in Tubbergen.
Www.ellenkleineschaars.nl
Www.glaskunsttubbergen.nl
Exposant

Loes & Johan v.d. Linde - Lindeblad Glaskunst

Loes en Johan van der Linde.
Locatie: Leegstaand pand voormalig Plus, hoek Molenstraat/van Langenstraat
Lindeblad Glaskunst uit Ommen
Wij zijn Loes en Johan van der Linde. Wij maken glaskunstobjecten voor binnen en buiten. De objecten zijn overwegend vervaardigd met de Tiffany techniek, met af en toe een uitstapje in Glas-in-Lood en brandschilderen. Loes is grotendeels verantwoordelijk voor het glaswerk. Alle objecten staan op een sokkel die we zelf in onze werkplaats vervaardigen en waarvoor we allerlei materialen gebruiken. We vinden het belangrijk dat de sokkel of de omranding aanvullend is op het glaswerk.
U vindt ons atelier in Ommen, en onze werken op Facebook: Lindeblad glaskunst
Exposant

Candida van Nugteren - Creativeart

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Corrie Hassing - Hobbybrander

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Claudia Bidoggia - Bellaverra

Claudia Bidoggia
Locatie: Eye Wish Opticiens Tubbergen, Grotestraat 25
BELLA VERRA is het glasatelier van Claudia Bidoggia en is gevestigd in een mooi, oud schoolgebouw in Enschede.
Claudia is een allround glaskunstenaar en werkt graag met een combinatie van technieken. Glas wordt samengesmolten en daarna bijvoorbeeld weer verwerkt in glas in lood. Ze werkt in opdracht en altijd in nauw overleg met de opdrachtgever. Voorbeelden van werk zijn: grafmonumenten, glas in lood (zowel nieuw als restauratie) en tuin- en wandobjecten.
In haar atelier geeft zij ook workshops glasfusing en glas in lood.
Claudia is te vinden op:
www.bellaverra.nl
Exposant

Sylvia Bruggenwirth

Sylvia Bruggenwirth
Locatie: Bij Brian, Almeloseweg 6
Sinds 2013 ontdekte ik dat ik het een prettige manier vond om mijn gevoelens te uiten op het schilderdoek. “Loslaten”op het doek was voor mij een goede therapie ten tijde van een wat “donkere” periode in mijn leven. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, de reizen die ik maak en de dagelijkse dingen om mij heen. Naast het schilderen heb ik ook de techniek van glasfusing ontdekt.
Gevangen door de bloemenpracht in mijn eigen tuin en in de omgeving ben ik mij gaan bezighouden met het creëren van glasobjecten. Hierin kan ik mij, in mijn eigen atelier aan huis, heerlijk verdiepen, bijna een soort meditatie. Het liefst zonder ontwerp, maak ik de kleurrijkste creaties. Objecten met “open” ruimtes in abstracte vormen hebben mijn voorkeur. De kleuren, soms zo intens, fascineren mij en zetten mij aan het werk om daarna te genieten van een “schitterend” resultaat.
Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in brandschilderen. Mijn inspirator hierin is Diego Semprun Nicolas, de vijfde generatie van een glazeniersfamilie, die mij de techniek heeft geleerd.
Zo blijf ik steeds bezig met ontdekken.
In mijn eigen atelier verzorg ik ook workshops, en het is mooi om te zien dat iedereen verbaasd is over zijn of haar creaties
www.sylsart.nl
Exposant

Gerard Leferink

Gerard Leferink
GLASKUNST VOOR TUIN & INTERIEUR.
Locatie : Atelier Siny Brakhuis, Grotestraat 89

Ook dit jaar staat Gerard Leferink uit Haaksbergen, met dank aan de organisatie weer op Glasrijk Tubbergen. Bekend zijn de blanke helderen sculpturen van hem die veelal de moderne interieurs completeren maar als voormalig binnenhuisadviseur ziet hij ook dat er meer vraag is naar kleur.
Veel interieurs, ook moderne worden aangekleed met vintage uit grootmoeders tijd en een kleurig glas object van Gerard kan daar een goede aanvulling op zijn.
In Galerie Sienbrak vindt u een prachtige collectie staande alsmede wandobjecten in kleurig glas gecombineerd met oud hout. Ook voor een glasobject in uw tuin, bent u welkom in zijn beeldentuin in Haaksbergen.

Exposant

Ron & Rianne Geurts - Festinalente Glas

Ron en Rianne Geurts
Locatie: Pagodetent Eeshof, Eeshoflaan 21
Bij Festinalenteglas kunt u terecht voor glazen objecten, lampen en sieraden van internationaal bekende kunstenaars. In eigen atelier realiseert Rianne unieke sieraden van zelfgemaakte glaskralen.
Festinalenteglas showt prachtige glasjuwelen van de gezusters Sent en van de gebroeders Attombri uit Venetië. Ook van andere kunstenaars hebben wij mooie sieraden. Dit jaar in de collectie diverse lampen en glasobjecten uit Murano uit de jaren 70 en later van onder andere de wereldberoemde Alfredo Barbini en ook van Pauly&Co, Paolo Crepax en Oscar Zanetti.
Exposant

Jannetta Bron - Glasatelier Jannetta

Jannetta Bron

Locatie: leegstaand pand voormalig Plus, hoek Van Langenstraat/Molenstraat

Ruim 10 jaar geleden ben ik gegrepen door de liefde voor het werken met glas. Telkens vind ik het weer spannend hoe het uitpakt als ik van verschillende glasdelen door fusing een nieuw geheel maak. Bij mijn werk laat ik mij inspireren door mijn directe omgeving. Wat zie ik om mij heen? Ik sta midden in het leven, de kleuren, schitteringen van glas, alles kan een bron van inspiratie zijn. De glasvormen die ik maak komen voort uit mijn eigen gevoel en dat is ook niet strak en gepolijst. Hierdoor krijgt mijn werk de natuurlijke onregelmatigheid die toch een mooi geheel vormt. Het werk moet boeiend en spannend zijn ook na jaren. Hierdoor kun je blijven kijken naar mijn werk. Je ziet telkens weer iets nieuws.

Om het kunstwerk extra tot zijn recht t e laten komen kijk ik of het op een muur tot zijn recht komt of op een standaard. Ik zoek altijd naar een passende omlijsting. Elk werkstuk heeft zijn eigen karakter waar een eigen lijst omheen past. De meeste standaards worden dan ook op maat en handmatig gemaakt.

www.glasatelierjannetta.nl

Exposant

Paula Oude Hengel - Perles Art

Paula Oude Hengel
Locatie: Pagodetent Eeshof, Eeshoflaan 21
“Ik leef mijn Passie….. en dat is het mooiste wat er is”!
Paula Oude Hengel gebruikt voor haar lampworking glaskunst speciaal zacht glas o.a. Moretti effetre uit Murano, CIM of Zilverglas. Ze werkt rechtstreeks in de vlam, smelt, voegt kleuren toe en maakt gebruik van speciale technieken. Ze maakt kunstzinnige glaskralen, deze verwerkt ze tot unieke sieraden. ook maakt ze mond geblazen kralen. Haar opleiding is autodidactisch, ze volgde lessen in binnen en buitenland, daarnaast heeft ze masterclasses gevolgd van internationale glasartiesten. Paula is naast haar vrije werk gespecialiseerd in het maken van herinneringssieraden geheel op maat. Ze verwerkt o.a. crematie as in glas of maakt mond geblazen holle kralen voor een dierbare herinnering.
Paula deelt haar kennis graag in de workshops en cursussen die ze aanbiedt in haar atelier, deze is te vinden aan de Kerkstraat 108 in Reutum. Voel je welkom… het is er behaaglijk warm.

www.perles-art.nl

Exposant

Monique Nijmeijer - Glasatelier 4U

Glasatelier4u,
Mijn naam is Monique Nijmeijer en ben al 14 jaar bezig met glasfusen. Vanaf 2019 werk ik onder de naam Glastelier4U.
In mijn ontwerpen maak ik gebruik van verschillende stijlen. Het werken met glas blijft mij boeien vanwege de ongekende mogelijkheden. Het creatieve proces is telkens weer een interessante puzzel om de ideeën om te zetten in vormen en kleuren en is altijd weer een uitdaging.
Mijn jarenlange ervaring gebruik ik ook in het begeleiden van de cursisten in mijn eigen atelier en bij kunstenschool Kaliber, waarbij werken in een prettige sfeer hoog in het vaandel staat.
Mijn uitgangspunt is dat werken met glas voor een brede doelgroep toegankelijk moet zijn zodat iedereen het een keer kan ervaren.
Exposant

Evelien Limbeek - Glaslas

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Joek van Draanen

Glaskunstenaar Joek van Draanen
Locatie: pagodetent Eeshof, Eeshoflaan 21
Joek van Draanen is als beeldend kunstenaar bekend geworden door het gebruik van glas en brons.
Joek van Draanen behandelt het glas en brons op een speciale manier en elk kunstwerk wat Joek van Draanen creëert heeft een betekenis. De typerende groene kleur van het gepatineerde brons versterkt de kleur van het bijna transparante glas. Het doorzichtige glas in combinatie met het brons geven verrassende nuances in licht en kleur.
In de kunstwerken van Joek van Draanen zie je de vakkundige en liefdevolle wijze waarmee Joek deze vervaardigd. Beeldend kunstenaar Joek van Draanen creëert eigenzinnige, fantasierijke sculpturen welke speels en ontwapenend zijn. De objecten ontlokken vaak een milde glimlach bij de toeschouwer.
www.kristal-glas.nl
Exposant

Jolanda Hulleman

Jolande Hulleman
Locatie: Leegstaand pand voormalig Plus, hoek Molenstraat/van Langenstraat

Wij zijn Nico en Jolande Hulleman. Nico doet alles om het glasbranden heen, zoals de website. Jolande werkt met een speciale gas zuurstof brander, hiermee maakt ze alle onderdelen. Deze worden naderhand verwerkt tot sieraden of objecten.
Jolande heeft om haar technische skills uit te breiden verschillende workshops gevolgd bij nationale en internationale glaskunstenaars.
Voor meer info verwijzen we u naar onze website. Ook voor opdrachten en speciale projecten met glas kunt u bij ons terecht.
Meer zien: www.jline.nl

Exposant

Lucy Kiewiet

Lucy Kiewiet
Locatie: Modezaak Modezz, Almeloseweg 2A
Ik kom uit Harderwijk en ben geboren in 1965. Creativiteit zit in mij, vanaf mijn jeugd ben ik al onbewust bezig met kunst in alle vormen. In 2013 heb ik gekozen voor glas, het is fascinerend om mee te werken . Ik werk voornamelijk met de techniek fusing.
Vaak combineer ik het glas met hout en bestek waar ik sieraden van maak, maar ook staande en hangende objecten.
Ook hou ik mij bezig met fotograferen, ik hou van kleur en abstract de eerste serie staat op de site, Frozen Flowers verstilde schoonheid in ijs
Laat u verrassen en neem een kijkje op mijn site www.fusedglasdesign.nl.
Exposant

Open

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Open

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Open

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Open

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.
Exposant

Open

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.

Blijf op de hoogte en ontvang de Glaskunstroute gratis!

Abonneer je gratis op onze nieuwsbrief en ontvang direct de Glaskunstroute in je mail.