Glasrijk geeft het Twentse begrip “noabers” inhoud

Home / glasrijk-nieuws / Glasrijk geeft het Twentse begrip “noabers” inhoud

Nieuwsbrief  augustus/september 2018 Glasrijk

Ons thema dit jaar: Glas van de buren, noabers, Nachbarn of anders gezegd:

Glasrijk geeft het Twentse begrip “noabers” inhoud

Nog enkele weken en dan barst het weer los….van woensdag 3 t/m zondag 7 oktober wordt er weer veel glas geëxposeerd in Tubbergen….voor de 22e keer!

Zowel Renée Korbée, onze nieuwe curator, als onze werkgroep kunst en locaties hebben de nodige glaskunstenaars gecontracteerd. Alles bijeen zo’n 70 kunstenaars die exposeren.

De professionele glaskunstenaars, dit jaar met een duidelijk accent richting onze Oosterburen, exposeren én in de openbare ruimte én in de publieke ruimten zoals de beide kerken, het gemeentehuis en de bibliotheek.

De ambachtelijke glaskunstenaars exposeren in de deelnemende winkels, die met name aan de Grotestraat liggen. En…we hebben wederom een 5-tal pagodetenten, die ditmaal in het centrum staan, namelijk aan de Almeloseweg, waar glasgaleriehouders exposeren.

Vergeet u bovendien de galeriehouder niet, die in de Rabobank een plek heeft gevonden.

Wat is nieuw?

  • Samen met de Euregio die haar 60-jarig bestaan viert, organiseren wij een symposium.
    Jacco Pekelder, oud Tubbergenaar en thans hoogleraar in Utrecht en Saarbrücken, verzorgt op vrijdag 5 oktober vanaf 14.00 uur een inleiding over Nabuurschap. Samen met enkele grensgangers zal hij een interactieve lezing houden. Alle 129 gemeenten binnen onze Euregio zijn aangeschreven. U bent natuurlijk van harte welkom!
  • Glasrijk heeft in samenwerking met het College van B&W en de oud-ambassadeurs gekozen voor een andere invulling van het ambassadeurschap van de gemeente. Ieder jaar en inmiddels alweer 20 jaar, wordt een onderneming hiervoor geselecteerd. Dat houdt in dat dat bedrijf een positieve bijdrage levert aan de uitstraling van de gemeente Tubbergen. Anders gezegd, een bedrijf waar we trots op zijn! Wij willen ons gemeentebestuur en de bedrijven hier nog sterker bij betrekken. Vrijdagavond 5 oktober vindt de bekendmaking van de nieuwe ambassadeur plaats.
  • Hoewel glas “leading” is, maken wij ruimte voor onze culturele partners Kaft en Hof van Tubbergen in het weekend. Samen met hen organiseren we op zaterdag en zondag een programma op het Eeshofplein waar food en theaterexpressie, samen met glas, centraal staan. Dat betekent in de goede betekenis van het woord iets meer reuring en dat kan Glasrijk goed hebben. U heeft hier de mogelijkheid om met vrienden, met collega’s, met de buren, met wie dan ook, een tafel te bespreken om tijdens optredens een hapje te eten. Voor het programma, zie deze website.
  • Verder worden ook de winkels ingeschakeld bij de verkoop van onze catalogus. U vindt in de catalogus dit jaar voor het eerst vouchers. Deze vouchers geven korting bij de genoemde zaken in Tubbergen.
  • Voor onze vrijwilligers: wij gaan een workshop doen op de woensdagavond bij “onze” glasblazer Marc Locock. Over hoe en wat kan nog weinig gemeld worden maar zeker is dat het een bonte avond wordt. Van harte welkom!
  • En dan het educatieve deel. Naast een uitgebreid programma voor de schoolgaande jeugd van Tubbergen bieden wij ook buiten schooltijd en in het weekend een programma aan. Van zelf met glas werken tot dans en expressie voor de jeugd. Zie voor de tijden onze website en de posters in het dorp.
  • En wat te denken van onze streetartist?  Komt het zien, komt het zien……

Graag tot ziens bij Glasrijk vanaf 3 oktober om 11.00 uur!

Harry Kolk

Related Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch
Glasrijk-tubbergen-route-2018jaarobject harmony 2018 - glasrijk tubbergen