Glasrijkconcert met pianist Jan Vayne en vocaal ensemble ‘Cata Felice’

Home / glasrijk-nieuws / Glasrijkconcert met pianist Jan Vayne en vocaal ensemble ‘Cata Felice’

De Lions Club Tubbergen organiseert wederom het Glasrijkconcert in de St. Pancratiusbasiliek te Tubbergen. Op zondagavond 7 oktober vanaf 19.30 uur kunt u genieten van de bekende pianovirtuoos Jan Vayne, begeleidt door violist Adriaan Soet. Het vocaal ensemble Canta Felice o.l.v. Ivo Boytchev zal met enkele klassieke muziekstukken deze concertbeleving aanvullen.

Het is inmiddels alweer een decennium geleden dat Jan Vayne ook de centrale gast was van het Glasrijkconcert in Tubbergen, maar wellicht zijn de herinneringen nog levendig hoe hij bijna halsbrekende toeren uithaalde om op alle orgels van de basiliek zijn talenten ten gehore te brengen. Deze editie is opnieuw gekozen voor een wervelend optreden van deze pianovirtuoos. Zo zullen op de vleugel en op het orgel van de basiliek meesterlijke improvisaties van zijn hand te beluisteren zijn.

Naast Jan Vayne, zal ook het in Tubbergen en omstreken bekende vocaal ensemble Canta Felice optreden. Dit gedreven en enthousiaste koor heeft inmiddels – sinds de oprichting in 2011 – al menig kerk gevuld met haar prachtige stemgeluid en concertbeleving. Voor het Glasrijkconcert zullen zij stukken zingen uit de ‘Missa Brevis’ van Stephanie Martin, het ‘Ave Verum’ van Karl Jenkins en ‘Cantique de Jean Racine’ van Gustav Fauré.

De opbrengsten van het concert komen ten goede aan het Goede Doelen Fonds van de Lions Club Tubbergen, waarmee zij diverse activiteiten ondersteunt. Het organiseren van dit evenement past goed in de doelstelling van de Lions Club Tubbergen. De laatste jaren hebben vele goede doelen in de omgeving van Tubbergen geldelijke en materiële ondersteuning mogen ontvangen van de Lions Club. Tevens komt een gedeelte ten goede aan de Stichting Glasrijk Tubbergen.

Na het concert, zal er nog een afterparty zijn bij het ’t Oale Roadhoes.

Datum: zondag 7 oktober 2018
Aanvang: 19.30 uur (de kerk is open vanaf 19.00 uur)
Entree: € 12,50

Combinatieprijs samen met aanschaf catalogus Glasrijk: € 15,00.
Toegangskaarten te koop bij infostands Glasrijk en bij boekhandel de Secretaresse.
Indien nog voorradig ook bij ingang kerk.

Glasrijkconcert Poster-digitaal

 

 

Related Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch
kassen-glasrijk-tubbergenglasrijk-nieuws