Uitbreiding Glaskunstroute, denk met ons mee

Home / glasrijk-nieuws / Uitbreiding Glaskunstroute, denk met ons mee

In 2021 bestaat het evenement Glasrijk Tubbergen 25 jaar. Een goede reden om extra aandacht te besteden aan de glaskunst binnen de gemeente Tubbergen.  De liefde voor glaskunst is binnen de gemeente de afgelopen 25 jaar toegenomen. Glaskunst wordt omarmd en is terug te vinden in zowel het straatbeeld, als in de glasateliers. 

Stichting Glasrijk Tubbergen is van mening dat het mogelijk moet zijn voor inwoners en bezoekers om 365 dagen per jaar te genieten van glaskunst.  Mede daarvoor heeft de stichting in samenwerking met gerenommeerde glaskunstenaars de glaskunstroute van Tubbergen ontwikkeld. Op verschillende plekken in de gemeente staan al enkele jaren prachtige glaskunstwerken die samen deze glaskunstroute vormen. Nu is het tijd om de cirkel rond te maken en de glaskunstroute uit te breiden naar alle dorpen in de gemeente Tubbergen.  Want niet elke dorp wordt door de route aangedaan. 

Daar kun jij wat aan doen! Hoe? Stichting Glasrijk Tubbergen heeft  het voornemen glaskunst objecten te plaatsen in de dorpen die nog niet zijn voorzien van een glaskunstobject. Het gaat hier om de dorpen Albergen, Harbrinkhoek, Langeveen, Manderveen en Geesteren. Inwoners van deze dorpen kunnen meedenken over hoe dit kunstwerk eruit moet komen te zien. Dit kan door 2 vragen te beantwoorden.  Deze antwoorden worden door de plaatselijk kunstenaars, Ellen Kleine Schaars en Diego Semprun Nicolaas, vertaald in een kunstobject voor het dorp.

1. Welk woord past het beste bij uw dorp?

 2. Geef in max 5 woorden weer wat voor u,  uw dorp zo belangrijk maakt?

Mail je antwoord naar Minke Bloemhof minke@concordia.nl  (Cultuurmakelaar gemeente Tubbergen). Zo maken wij samen ieder dorp in de gemeente Tubbergen steeds  een stukje ‘glasrijker’

Dus denk met ons mee 

Related Posts
NederlandsEnglishFrançaisDeutsch