Educatie

Glasrijk Tubbergen heeft educatie hoog in het vaandel staan.

Vandaar ook dat tijdens en na het Glasrijkevent veel aandacht wordt geschonken om glaskunst onder de aandacht van jongeren te krijgen. Hieronder volgt een overzicht van wat er onder leiding van glaskunstenaars en vrijwilligers zoal plaatsvindt: Voor de leerlingen van de basisscholen van de gemeente Tubbergen van groep 7 en 8 begint het educatieprogramma op woensdag 3 oktober en eindigt op vrijdag 5 oktober a.s.


Aanvang 8.30 uur en einde 14.30 uur.

 

Educatie programma 2018

Het programma is als volgt

  • In de hal van scholengemeenschap Canisius krijgen de leerlingen workshops en uitleg van de kunstenaars m.b.t. het maken van kunstwerken, sieraden, graveren enz. van glas.
  • De leerlingen gaan naar het Eeshofbos met de lesbrief die ze hebben ontvangen m.b.t. de kunstobjecten die in het bos staan. Deze kunstobjecten moeten ze goed bestuderen om de lesbrief in te kunnen vullen.
  • Combiglas een van onze belangrijke sponsoren gaat samen met de leerlingen aan de slag en biedt hen een educatieve activiteit aan.

De leerlingen krijgen van glaskunstenaar Suze Berendsen in de Canisius tekst en uitleg over het maken van een glaskunstobject. Na afloop van het Glasrijkevent maken alle leerlingen van groep 7 en 8 een tekening van een glaskunstwerk. Daarna werkt Suze voor één leerling per school de tekening uit in een glassculptuur.

Verder werken de groepen 7 en 8 van elke school van te voren aan een groepsopdracht m.b.t. het thema; glas van de “Buren, Noabers en Nachbarn. Deze glasobjecten worden tentoongesteld tijdens Glasrijk en een onafhankelijke jury zal de kunstwerken beoordelen.

Alle leerlingen bezoeken tevens de glasblazer Mark Locock, die een demonstratie glasblazen zal geven

Trivium Meulenbeld Zorg:
Bewoners van TMZ van de lokatie Geesteren en Tubbergen gaan schilderen op glas.

Deze activiteit vindt plaats in Tubbergen op donderdag 4 okt. aanvang 10.30 uur en in Geesteren op vrijdag 5 okt. a.s. ook aanvang 10.30.

De kinderactiviteiten in het weekend zoals het lijmen van glas en naambordjes maken  vinden plaats bij:

Het Oale Roadhoes en in de Canisius tijdens openingstijden van Glasrijk.

 

glasrijk-tubbergen-educatie1

Onze trotse sponsoren