Educatie

Glasrijk Tubbergen heeft educatie hoog in het vaandel staan.

Vandaar ook dat tijdens en na het Glasrijkevent veel aandacht wordt geschonken om glaskunst onder de aandacht van jongeren te krijgen. Hieronder volgt een overzicht van wat er onder leiding van glaskunstenaars en vrijwilligers zoal plaatsvindt:

Educatie programma 2019

Binnenschoolse activiteiten

  • In de hal van scholengemeenschap Canisius krijgen leerlingen van de Tubbergse basisscholen ​van de groepen 7 en/of 8 workshops en uitleg van de kunstenaars m.b.t. het werken met glas. 
  • Zij gaan ook een object beschilderen, ​dat na afloop van het Glasrijkevent op de basisschool wordt afgeleverd.
  • De leerlingen gaan naar het Eeshofbos met de lesbrief die ze hebben ontvangen m.b.t. de kunstobjecten die in het bos staan. Deze kunstobjecten moeten ze goed bestuderen om de lesbrief in te kunnen vullen.  ​
  • De leerlingen krijgen ​d.m.v. een videofilm in het Canisius tekst en uitleg over het maken van een glaskunstobject. Na afloop van het Glasrijkevent maken alle leerlingen van groep 7 ​en/of 8  een ​ontwerptekening van een kunstwerk.          Daarna werkt ​Evelien Limbeek voor één leerling per school de tekening uit in een glaskunstwerk.
  • Alle leerlingen bezoeken tevens de glasblazer Mark Locock, die een demonstratie glasblazen zal geven

Buitenschoolse activiteit groep 5 en 6

Kinderen van groep 5 en 6 zijn op woensdag, donderdag en vrijdag na schooltijd welkom in het Canisius. Elk kind gaat onder leiding van vrijwilligers in twee uur tijd een eigen glaswerkje maken. Verdere informatie staat in ​een flyer die op de scholen verspreid wordt.                   Van te voren aanmelden, vol is vol!

Educatieve kinderactiviteit in het weekend

De kinderactiviteit in het weekend​, het maken van een eigen glaskunstwerkje, vindt plaats in de aula van het Canisius. Op zaterdag van 13.00 – 16.00 uur en zondag van 11.00 – 15.00 uur.

Trivium Meulenbelt Zorg

Bewoners van TMZ van de locatie Geesteren en Tubbergen gaan schilderen op glas. Deze activiteit vindt plaats in Tubbergen op donderdag 3 oktober en in Geesteren op vrijdag 4 oktober, om 10.30 uur.

glasrijk-tubbergen-educatie1