De Glaskunstroute

De ontwikkeling van de glasroute
De VVV gemeente Tubbergen heeft in samenwerking met Stichting Glasrijk een Glaskunstroute ontwikkeld. Karin Wijnand, kunstenaar en aanjager van het project, heeft samen met drie vrijwilligers van de VVV gemeente Tubbergen, te weten Dinie van der Aa, Ine Elferink en Wil Norder, dertien kunstenaars benaderd en hen in contact gebracht met dertien grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Tubbergen. Deze dertien kunstenaars hebben objecten gemaakt die elk een onderdeel van glas hebben en zeer divers van aard zijn.

Route
De plaatsen waar de glasobjecten staan zijn door middel van een route met elkaar verbonden. Het begin van de route is in het centrum van Tubbergen. De route kan zowel met de auto als fiets gereden worden en is ongeveer 50 kilometer lang. Op de informatiebordjes bij de kunstobjecten staat een korte beschrijving en een QR code.

Glasobjecten
In het centrum van Tubbergen zijn ook diverse glasobjecten te zien, zowel buiten als binnen in onder andere het gemeentehuis, de bibliotheek en de Sint Pancratius Basiliek met haar prachtige glas-in-loodramen van de vijf generaties glazeniersfamilie Nicolas. Buiten zijn glasobjecten te bewonderen in een viertal glasvitrines aan de Grotestraat en in staptegels in enkele winkelstraten van het dorp.