Wat is Glasrijk Tubbergen?

In het kort..

Glaskunst: Laat u tijdens uw wandeling door Tubbergen verrassen door glaskunst op unieke locaties. U vindt onder andere exposities in het Gemeentehuis, de bibliotheek, de pastorietuin naast de St. Pancratiusbasiliek, de voor- en achtertuin van de dominee, in de Rabobank en in het Eeshofbos. Ook de ramen van de St. Pancratiusbasiliek met de gebrandschilderde glas-in-lood ramen, vervaardigd door vijf generaties van de bekende glazeniersfamilie Nicolas, zijn een bezoek meer dan waard.

  • Inspirerende demonstraties: in verschillende winkels demonstreren kunstenaars diverse glastechnieken. Vergeet vooral de glasblazer Marc Locock niet aan de zijkant van het Raadhuisplein en de kunstenaars in de hal van de middelbare school St. Canisius geen bezoek te brengen.
  • Winkelen: de nieuwste mode, fietsen, brillen, schoenen, bloemsierkunst, de mooiste glazen voorwerpen bij La Cuisine, er valt genoeg te winkelen. De winkels zijn ook op deze zondag geopend.
  • Eten en drinken: geniet van een kop koffie met iets lekkers of een lekker broodje bij één van de horecagelegenheden op de route.

Stichting Glasrijk Tubbergen wenst u heel veel plezier op Glasrijk!

Glasrijk_tubbergen_thema-2020-tulp
Thema 2020
Vrienden worden
Het bestuur

Feiten over Glasrijk Tubbergen

Dagen Glasrijk Tubbergen

2
5

Aantal bezoekers per jaar

553
10000

Basisschool leerlingen

234
1000

Edities Glasrijk Tubbergen

glasrijk-logo
17
22

Europese glaskunstenaars

18
35

Locaties curatorkunst

9
15

Art & shopping locaties

27
30

Ambassadeurs Tubbergen

0
15

100 vrijwilligers werken

657
2000

Dagen glaskunst route beschikbaar

244
365