Glinstering object

Tijdens de opening van Glasrijk Tubbergen 2017 is het eerste Glinstering object gepresenteerd!

Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende manifestatie met diverse exposities op het gebied van glaskunst. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas-in-lood.

Tijdens uw wandeling door Tubbergen wordt u keer op keer verrast door grote en kleine kunstwerken. Vooral het bos is een unieke locatie want glas in de buitenlucht is buitengewoon kwetsbaar, speciaal als het om grote objecten gaat

Glas fascineert

Glas boeit, glas fascineert, glas laat je niet meer los!

Glasrijk Tubbergen is een brede tentoonstelling waarin werk wordt getoond van het medium glas of waar het medium glas een onderdeel van uit maakt.
Glas roept emotie op. Iets wat de organisatie gemerkt heeft uit de reacties van bezoekers, die in aanraking komen met de diverse facetten van glas.

Glasrijk thema 2017

Ook in 2017 hoopt de Stichting Glasrijk vele duizenden bezoekers te verwelkomen op de 21e editie van Glasrijk Tubbergen.

Ook in 2017 hoopt de Stichting Glasrijk vele duizenden bezoekers te verwelkomen op de 21e editie van Glasrijk Tubbergen. Van woensdag 27 september tot en met zondag 1 oktober 2017 staat Tubbergen wederom in het teken van glas.
Samen met de curator Piet Augustijn en de organisatie van Stichting Glasrijk wordt er hard gewerkt om een programma samen te stellen dat een breed publiek boeit. Samen willen ze een expositie samenstellen, die bestaat uit een curatordeel, een Art & Shopping deel, een collectie van kunstenaars, galerieën en een educatief programma.

Dit alles wordt ieder jaar aan de hand van een thema bepaalt.

Het thema van 2017 is: VERS GLAS!