Thema Glasrijk 2018

Over-Glasrijk-Tubbergen-2018-thema

Glas van de Buren / Noabers / Nachbarn

Glasrijk 2018 kijkt met plezier uit naar ‘de buren’ oftewel ‘die Nachbarn im Osten’. Goed ‘noaberschap’ houdt in dat de éne naaste buur hulp biedt aan de andere. Dit kan gaan om ziekte, rouw of juist feestelijke gelegenheden zoals Glasrijk. Uitgangspunt in de expositie is hoe het werk van Duitse en Nederlandse glaskunstenaars zich verhoudt tot elkaar waarbij ‘Identiteit’, in wat voor vorm dan ook, een grote rol speelt. Naast kleine en verfijnde glasobjecten, zijn er ook monumentale installaties te bewonderen waarin de toeschouwer zelf een actieve rol speelt.

Glasrijk 2018 streeft naar een verrassende mix van hoogwaardige, diverse en interactieve glaskunst.

renee-korbee-glasrijk-tubbergen

Kunstcurator Reneé Korbee

Renée Korbee is in 2018 voor het eerst betrokken bij Glasrijk als de kunstcurator die haar stempel duidelijk op de expositie zal drukken.
Dat begint al met de keuze voor het thema. Die keuze impliceert dat in 2018 vooral Duitse kunstenaars zullen worden benaderd. De expositie in 2018 zal dus vooral het werk van die Duitse buren / Noabers / Nachbarn laten zien.  Uiteraard niet exclusief; ook voor deelnemers uit Nederland en België zal altijd ruimte zijn. Maar dan wordt het verschil of de overeenkomst tussen hun werk en dat van de Duitse  deelnemers voor het voetlicht gebracht.

Met de intentie om vooral interessante glaskunst te selecteren zal er weer een gevarieerde en verrassende tentoonstelling ontstaan.