Thema is nog onbekend

Thema Glasrijk 2019

Mirror, mirror….glazen sprookjes

In 2019 draait alles in Tubbergen om sprookjes, mythen en sagen. Zo’n vijfentwintig glaskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om hun objecten en installaties te exposeren op verschillende locaties in Tubbergen. In het dorp staan weer de bekende kassen waarin het glas fraai zal schitteren. Het nabijgelegen Eeshofbos wordt omgedoopt tot ‘Sprookjesbos’. In de beide kerken, een oud atelier, het gemeentehuis en de bibliotheek is ook glaskunst te bewonderen.

Sprookjes kunnen verwondering opwekken en even humoristisch en geruststellend als beangstigend en wreed zijn. De aanwezige kunstenaars brengen al deze facetten tot uiting en vertalen de in elk sprookje aanwezige ‘mores & moraal’ op een unieke wijze naar hun indrukwekkende glasobjecten en -installaties.

renee-korbee-glasrijk-tubbergen

Kunstcurator Reneé Korbee

Renée Korbee studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na haar afstuderen startte zij haar eigen kunstadviesbureau Art Vision. In haar woonplaats Noordwijk organiseerde zij diverse toonaangevende beeldenexposities van jong talent, waaronder de Beeldenboulevard. Als gastcurator was zij initiatiefneemster voor een tentoonstelling over beeldhouwster Charlotte van Pallandt en schreef zij een aantal essays over haar leven en haar werk.  Keramiek en glaskunst kunnen rekenen op haar grote belangstelling. Zo organiseerde ze drie maal het keramiekfestival Clay2Day.

Renée Korbee is sinds 2018 als curator betrokken bij Glasrijk.