1. Home
  2. Over Renée Korbee

Over Renée Korbee

Renée Korbee bij kunstwerk van Veerle de RIdder, Golden Future

Renée Korbee – curator Glasrijk Tubbergen

Graag stel ik mij aan u voor. Ik studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en startte direct na mijn afstuderen Kunstadviesbureau Artvision, sinds 2017 ben ik mede-eigenaar van Bureau Art Connectors. Mijn expertise als cultureel entrepreneur ligt o.a. bij het plaatsen van kunst in de openbare ruimte en het organiseren van kunsttentoonstellingen. In Noordwijk, mijn woonplaats, cureerde ik driemaal de beeldenexpositie ‘Beeldenboulevard’. Als tentoonstellingsmaker creëerde ik diverse exposities onder meer over Noordwijk’s beroemdste kunstenares: Charlotte van Pallandt. Mijn belangstelling gaat ook uit naar moderne dans en recent schreef ik een essay over de Amerikaanse danseres Isadora Duncan die in 1906 een aantal maanden in Noordwijk verbleef; hiervan is een theatervoorstelling gemaakt. Sinds 2018 ben ik curator van het internationale glaskunstfestival ‘Glasrijk Tubbergen’. Hiervoor maak ik elk jaar een selectie uit de top van glaskunstenaars en richt ik deze tentoonstelling met veel liefde in.