Bezoekersinfo

Glasrijk Tubbergen: vrijdag 2 oktober t/m zondag 4 oktober 2020 (aangepast programma)

Dit jaar heeft Glasrijk een aangepast programma, met verschillende glaskunstroutes, wandelroute rondom het centrum van Tubbergen en fietsroutes van 40- en 50 km. Ook zullen door het hele centrum van Tubbergen diverse glaskunst objecten in etalages komen van winkeliers. Alle glaskunst objecten zijn onder andere te vinden in de openlucht, op uitzondering van de objecten in of nabijheid van het Gemeentehuis Tubbergen en de R.K. Basiliek St. Pancratius na.

Waar kan je de glaskunstroute boekjes kopen?
De route’s kunnen gekocht worden bij de infostands die op 2,3 en 4 oktober te vinden zijn bij ‘De Beurs’ en bij ‘de Kleibakker’

  • Wandelroute 2, 5 en 10 km.
  • Een fietsroute van 40 & 50 km.

Bezoekersinfo

Thema Glasrijk Tubbergen 2020: Bevrijding

  • Data

woensdag 2 oktober tot en met zondag 6 oktober 2019

Binnenkort meer informatie

  • Openingstijden

woensdag 2 oktober
11:00 uur tot 17:00 uur

donderdag 3 oktober
openbare ruimtes: 11:00 uur tot 17:00 uur
winkels: 21.00 uur

vrijdag 4 oktober
11:00 uur tot 17:00 uur
vrijdag: 19.30 Avond van het vertellen

zaterdag 5 oktober
11:00 uur tot 17:00 uur

zondag 6 oktober
11:00 uur tot 17:00 uur

  • Kosten

Toegang: gratis

Kunstcatalogus: verkrijgbaar tegen € 7,00 (inclusief plattegrond)

Plattegrond: met routes verkrijgbaar tegen € 2,00

Rondleidingen

Onder begeleiding van een gids, de exposities van Glasrijk bezoeken

Er is de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids de exposities van Glasrijk te bezoeken. De gids vertelt u van alles over het kunstwerk, de kunstenaar en kan direct uw vragen beantwoorden. Deze rondleiding wordt elke dag (van woensdag tot en met zondag) op een vast tijdstip gehouden. U vertrekt om 14:00 uur vanaf het gemeentehuis in Tubbergen voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur.

Voor rondleidingen tijdens Glasrijk kunt u zich aanmelden bij de infostand in het gemeentehuis of kunt u mailen naar info@glasrijk.nl.

  • Kosten voor rondleiding € 10,00

Wat is Glasrijk precies?

Glasrijk Tubbergen even in het kort

Glaskunst: Laat u tijdens uw wandeling door Tubbergen verrassen door glaskunst op unieke locaties. U vindt onder andere exposities in het Gemeentehuis, de bibliotheek (CHIEC), de pastorietuin naast de St. Pancratiusbasiliek, de voor- en achtertuin van de dominee en in het Eeshofbos. Ook de ramen van de St. Pancratiusbasiliek met de gebrandschilderde glas-in-lood ramen, vervaardigd door vijf generaties van de bekende glazeniersfamilie Nicolas, zijn een bezoek meer dan waard.

  • Inspirerende demonstraties: in verschillende winkels demonstreren kunstenaars diverse glastechnieken. Vergeet vooral de glasblazer Marc Locock niet aan de zijkant van het Raadhuisplein en de kunstenaars in de hal van de middelbare school St. Canisius een bezoek te brengen.
  • Winkelen: de nieuwste mode, fietsen, brillen, schoenen, bloemsierkunst, de mooiste glazen voorwerpen bij La Cuisine, er valt genoeg te winkelen. De winkels zijn ook op deze zondag geopend.
  • Eten en drinken: geniet van een kop koffie met iets lekkers of een lekker broodje bij één van de horecagelegenheden langs de route.

Stichting Glasrijk Tubbergen wenst u heel veel plezier op Glasrijk!